Commercialization agents involved in the vegetables and fruits produced in eastern Andalusian littoral

Authors

  • Remedios Larrubia Vargas

DOI:

https://doi.org/10.24310/BAETICA.1995.v0i17.615

Abstract

The aim of this work is to analyze the three main circuits of the commercialization of the vegetables and fruits produced in the eastern Andalusian littoral, that is subtropical and citrus fruits as well as vegetables. In order to achieve this goal we firstly analize the different kinds of commercial agents intervening in the general commercialization circuit; secondly we analyze their participation degree in every commercial networks and the final use of the production so commercialized and, lastly, their problems, challenges and their most immediate ambitions.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

References

BARCELO VILA (1982): “Marco institucional y política comercial del sector exportador de frutas cítricas”. Revista de Información Comercial Española (I.C.E.), Madrid, 582, febrero, 88-98.

CABALLER MELLADO, V. y OTROS (1985): “Las cooperativas de comercialización hortofrutícolas”. Anuario hortofrutícola español. Valencia.

CALATRAVA REQUENA, J. (1984): “El análisis predictivo del mercado europeo del aguacate para 1990 como base de planificación de la oferta Española a corto plazo”. Revista de Estudios Agro-Sociales, 129, octubre-diciembre, Madrid, 7-53.

COSTA MAR, J. (1987): “El cooperativismo agrario”. El campo. Boletín de Información agrarian, 105, Julio-Agosto, 56-58.

EGEA IBAÑEZ, J. (1987): “El sector del limón”. El campo. Boletín de Información agrarian, 105, 20-21.

EGOSCAZÁBAL LÓPEZ, C. (1984): “Normalización almeriense”. Revista Agricultura, 626, Valencia, 20-21.

FERNÁNDEZ LAVANDEIRA, O. y PIZARRO CHECA, A. (1983): “Aspectos económicos de la agricultura de la Costa del Sol”. Revista de Estudios Agro-Sociales, 124. Julio-Septiembre, 32-52.

GONZÁLEZ OLIVARES, J. y GONZÁLEZ RODRÍGUEZ, J. (1983): “Almería el “milagro” de una agricultura intensiva”. Revista Papeles de Economía, 16, 152-166.

GONZÁLEZ PÉREZ (1986): “Citricultura”. El campo. Boletín de información agraria, 103, 68-72.

HERNÁNDEZ PORCEL, M. C. (1987): “La agricultura intensiva del Campo de Dalías”. Revista Paralelo 37, 10, Colegio Universitario de Almería, 133-140.

JUSTICIA SEGOVIA, A. (1978): “Los cultivos hortícolas de la costa oriental malaguena”. Revista Baética, 1. Estudios de arte, geografía e historia. Facultad de Filosofía y Letras. Universidad de Málaga, 55-123.

LÓPEZ GARCÍA, J. L. (1982): “Aspectos estructurales y conducta de las alhóndigas en Almería”. Revista de información comercial Española (I.C.E.), 583, marzo, 125-128.

RODRÍGUEZ BAQUERO, J. (1984): “Problemática de la exportación de hortalizas extratemprana de la provincia de Almería”. Revista Paralelo, 37, 4, Almería 125-136.

Published

2015-06-09

How to Cite

Larrubia Vargas, R. (2015). Commercialization agents involved in the vegetables and fruits produced in eastern Andalusian littoral. BAETICA. Estudios De Historia Moderna Y Contemporánea, (17). https://doi.org/10.24310/BAETICA.1995.v0i17.615

Issue

Section

Histórico